Εκπαιδευτικές Ημερίδες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 61ο Σύστημα Προσκόπων Λεμεσού, μέσα στα πλαίσια στήριξης των Προσκόπων και σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Μαριγιώργια Βοσκαρίδου διοργανώνουν δύο εκπαιδευτικές ημερίδες για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, ξεκινώ τη δική μου πορεία» και «Αποφασίζω σήμερα για τις σπουδές μου. Καθορίζω το μέλλον μου» αντίστοιχα.

Η εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές Γυμνασίου και τους γονείς τους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/11/2018 και ώρα 19:00-20:30 στο Οίκημα του 61ου Συστήματος, ακριβώς δίπλα από το Προσκοπικό Κατάστημα, χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής. Στην ημερίδα κύριο θέμα θα είναι οι έγκαιρες και έγκυρες αποφάσεις των μαθητών σχετικά με  την εκπαιδευτική τους πορεία. Επίσης στην ημερίδα θα συζητηθεί η σημαντικότητα της διερεύνησης της προσωπικότητας των παιδιών και πώς οι δεξιότητες που αποκτούν στον προσκοπισμό, μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία λήψης των κατάλληλων αποφάσεων σχετικά με τις σπουδές τους, με στόχο ένα επιτυχημένο μέλλον. Τελευταία μέρα δήλωσης ενδιαφέροντος για τα παιδιά του Γυμνασίου είναι την Τετάρτη 7/11/2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους τηλεφωνικός στον Α.Σ. Δημήτρη Μπάλλο και αυτός με την σειρά του θα ενημερώσει τους διοργανωτές.

Η εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές Λυκείου και τους γονείς, θα πραγματοποιηθεί στις 21/11/2018 και ώρα 19:00-20:30 στο Οίκημα του 61ου Συστήματος, ακριβώς δίπλα από το Προσκοπικό Κατάστημα, χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής. Στην ημερίδα θα συζητηθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση της επιλογής των σπουδών και πώς συμβάλλουν οι δεξιότητες που αποκτούν στον προσκοπισμό. Τέλος θα γίνει αναφορά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν έτσι ώστε να επιλέξουν τη σπουδή που αντικατοπτρίζει τα θέλω και τις ανάγκες τους. Τελευταία μέρα δήλωσης ενδιαφέροντος για τα παιδιά του Λυκείου είναι την Τετάρτη 14/11/2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους τηλεφωνικός στον Α.Σ. Δημήτρη Μπάλλο και αυτός με την σειρά του θα ενημερώσει τους διοργανωτές.

Μετά το τέλος της κάθε ημερίδας, η σύμβουλος θα είναι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις και διευκρινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμέτοχης παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Αρχηγό Συστήματος κ. Δημήτρη Μπάλλο.